top of page

Nut van kinesitherapie bij nekklachten


Oorzaken nekklachten

Nekklachten kunnen tal van oorzaken hebben, maar in 99 procent van de gevallen ligt een probleem in de spieren, ligamenten of kleine gewrichten aan de basis van nekklachten. Dat kan veroorzaakt zijn door een slechte houding, overbelasting, sportblessure of eventueel zelfs een val of aanrijding met de auto (whiplash).


In uitzonderlijke gevallen is de oorzaak niet oppervlakkig maar diepliggend en kan bijvoorbeeld de groei van een tumor, schade aan het ruggenmerg, ernstige fracturen of ontstekingen van gewrichten aan de basis van nekpijn liggen. In dit geval moet uiteraard onmiddellijk contact opgenomen worden met de huisarts die u kan doorverwijzen naar een specialist.

Behandeling van pijn aan de nek

Dankzij kinetherapie kunt u uw spieren, pezen en ligamenten versterken en de klachten verminderen maar ook meteen de oorzaak van de pijn wegnemen.


Belangrijk om in acht te nemen:

  • Rust roest: Regelmatig bewegen is een oplossing die tal van lichamelijke klachten kan oplossen. Ga niet meteen excessief aan de slag met gewichten, kilometers lopen en zware rugby, maar vraag uw kinesitherapeut een geschikt schema om wat meer beweging in uw dag te implementeren.

  • Van houding veranderen: Ons werk is sedentair en brengt als risico met zich mee dat u urenlang dezelfde houding aanneemt. Bel liever al rondwandelend in uw bureau. Neem af en toe even de trap of doe even een paar stretchoefeningen indien mogelijk.

  • Boek af en toe een behandeling bij uw kinesitherapeut. Denk hierbij aan een manuele behandeling, dry needling of oefenbehandeling om uw spieren te versterken, knopen in uw spieren weg te werken en de nek te ontspannen.


Wenst u graag te ontdekken wat Kine Schilde voor u kan betekenen bij het behandelen van uw nekklachten? Maak dan snel een afspraak, voor alle kinesitherapie in de regio Schilde, Zoersel, Schoten, Wijnegem en Wommelgem.Comments


bottom of page