top of page
Team Kine Schilde

Kine Schilde: specialist in revalidatie

Postoperatieve revalidatie

Postoperatieve revalidatie

Om uw weefsels en spieren te herstellen na een operatie is een gepersonaliseerde therapie op maat noodzakelijk. Afhankelijk van de ingreep zal de behandelende arts een specifiek traject van postoperatieve kinesitherapie voorschrijven. Elke therapie is anders en zal afhangen van het type ingreep, de bewegingsmogelijkheden van de patiënt en het doel van de therapie. Zo kan er een combinatie van manuele therapie of oefentherapie worden samengesteld. 

Beenblessure
Postoperatieve revalidatie
Cardiale revalidatie
Cardiale revalidatie

Cardiale revalidatie

Wie recent een hartoperatie onderging of hartritmestoornissen ondervindt, kan baat hebben bij een cardiale revalidatie. Het hart is een spier die met de nodige training ook weer optimaal kan werken, op tempo van de patiënt, in een gecontroleerde omgeving. Bij Kine Schilde wordt niet enkel gewerkt aan het lichamelijk herstel, maar ook het vertrouwen van onze patiënten wordt weer opgebouwd, zodat u na een zware operatie weer de draad van uw leven kunt oppikken zonder angst te hebben voor herval.

Cardiale revalidatie
Rugschool

Rugschool

Wij helpen u bij het versterken van uw rug en corespieren met specifieke oefeningen om rugpijn te verminderen. Rugpijn is een vaak voorkomende klacht die van een acuut probleem naar een chronisch ongemak zou kunnen evolueren. Soms leiden rugproblemen tot werkonbekwaamheid of immobiliteit. Om dit te vermijden, kunt u regelmatig langskomen bij Kine Schilde om te trainen in onze rugschool.

Rugschool
Rugschool
Neurologische kinesitherapie
Neurologische kinetherapie

Neurologische kinesitherapie

Neurologische aandoeningen waarbij Kine Schilde hulp kan bieden bij het verlichten van de klachten en verbeteren van het dagelijkse comfort zijn onder meer:

  • herseninfarct/minor stroke

  • hersenbloeding, subarachnoïdale bloeding

  • multiple sclerose

  • Ziekte van Parkinson

  • (licht) traumatisch hersenletsel

  • hersentumoren

  • TIA

Neurologische kinetherapie
Andere behandelingen

Andere behandelingen

Naast de klassieke kinesitherapie kunt u bij ons ook terecht voor andere therapieën, zoals:

 

  • Taping, waarbij we onderscheid maken tussen de klassieke witte tape en elastische kinesio taping. Afhankelijk van het doel, kunnen we uw lichaam met specifieke tape ondersteunen tijdens revalidatie of blessurebehandeling. Daar waar klassieke taping eerder gebruikt wordt om een lichaamsdeel te immobiliseren (bijvoorbeeld bij een verstuiking), wordt kinesio taping vaak ingezet bij sportblessures om de mobiliteit te vergroten, zoals tijdens een match of training.

  • Behandeling bij vertigo of BPPV (benigne paroxysmale positioneringsvertigo), een aandoening die draaiduizeligheid veroorzaakt als gevolg van de kristallen die verplaatsen in het middenoor. Met een of twee behandelingen via verschillende herpositioneringsingrepen kunnen draaistoornissen verdwijnen.

 

Andere behandelingen zoals taping
Andere behandelingen

Neem snel telefonisch contact of via de contactpagina op de website en vertel kort wat uw klachten zijn.

Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk. Kine Schilde is uw ervaringsspecialist op het vlak van revalidatietherapie in de regio Wommelgem, Schilde, Wijnegem, Schoten en Zoersel.

bottom of page